BEDRIJFSINFO

Alain Bekaert, Afgevaardigd Bestuurder

Als 3e generatie van de familie Bekaert actief in een industriële omgeving en steeds op zoek naar nieuwe opportuniteiten. Gezien een groot gedeelte van de Belgische activiteiten gedelokaliseerd werd naar het buitenland, waaronder het Verre Oosten, kwam in de Belgische vestiging ruimte vrij voor nieuwe uitdagingen. Als creatief ondernemer was op vandaag de keuze voor hernieuwbare energie niet verrassend. Na een tweetal jaren prospectie werden via contacten, sedert jaren opgebouwd in het Verre Oosten, de nodige afspraken gemaakt om topkwaliteit aan materialen naar Europa te halen. Dit gecombineerd met een aantal Duitse en Zwitserse leveranciers geeft een perfect gamma aan producten om de nieuwe fotovoltaïsche activiteiten van B Green, onder zijn leiding, in de markt te zetten. In de marge hiervan participeert hij eveneens in een ander private equity project inzake windenergie.

Valérie Bekaert, Bestuurder

Als handelsingenieur en 4e generatie zette zij in 2008 haar eerste stappen in het bedrijfsleven en koos resoluut voor hetgeen haar generatie en de daaropvolgende het meeste intrigeert, hernieuwbare energie. Als dynamische telg uit deze familie specialiseert zij zich dan ook in de technische aspecten van deze sector. In een full partnership met haar vader bouwt ze op een progressieve manier mee aan dit B. Green-project. Hierbij strekt de horizon zich op vandaag reeds over de grenzen, hoewel het hoofdaccent zich uiteraard nog in België bevindt.

Frans De Vos, Extern Consultant

Als licentiaat internationaal recht sinds 10 jaar actief in de financiële sector inzake vermogensbegeleiding en financial consulting, begeleidde hij voorheen reeds een private equity project in hernieuwbare energie. Vanuit die invalshoek was hij dan ook de ideale partner om binnen B. Green zijn ervaringen ten dienste te stellen. Zowel operationeel als relationeel is zijn toegevoegde waarde een bijkomende troef en complementair aan het B. Green-project.